Прясната бакла - листа и шушулки е много вкусна сурова.Тя може с успех да се влага в салати и е дори по - вкусна отколкото когато се сготви.Листата на баклата още преди нейният цъфтеж и образуването на шушулките могат да се използват в ястия, супи, гарнитури и предястия.
Направих една чудесна салата със зеленина от глухарче, зелена салата, киселец и листа от бакла.Тя чудесно допълва менюто, разнобразява го и ни спасява от пролетната умора.
ЕТО И ПРОДУКТИТЕ :
листа и цветове от глухарче - 1 - 2 шепи
киселец - 1 шепа
1 зелена салатка
3 - 4 домата
1 краставица
1/2 вр. магданоз
листа от бакла - 1 шепа
зелен лук - 1 връзка
зехтин, ябълков оцет и хималайска сол за овкусяване
Измийте и нарежете прясната заленина на тънки ивички.Към нея добавете нарязаната на полумесеци краставица, нарязаните на парченца домати и ситно нарязаният зелен лук и магданоз.Добавете цветовете от глухарче.Овкусете салатата с дресинга, разбъркайте и поднесете веднага.
Няма коментари:
Публикуване на коментар