КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

понеделник, 20 март 2017 г.

Сурови кюфтенца от кълнове на зелена леща / Raw meatballs sprout green lentils /


 

   Зелената леща е подходяща и лека храна през постите.Тя може да послужи в ястия, салати и супи когато е добре сварена.Но суровоядците я използват и под форма на кълнове.Смлени кълновете могат да послужат за кюфтета, пици, хлебчета и гарнитури.Кълновете са леки, богати на качествен суров белтък и чудесно могат да се впишат в менюто даже и несмлени в салати.
          НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ ЗА  КЮФТЕНЦАТА :
200 - 300 гр. сурова зелена леща
подправки по избор - кимион, червен пипер, чубрица, сминдух, риган, босилек
зехтин
щипка хималайска сол
Най - напред направете кълнове от лещата.Залейте измитите зърна с вода докато ги покрие за една нощ.Отцедете водата през гевгир и оставете на стайна температура за 1 - 2 дни докато покълнат.Смелете кълновете 1 - 2 пъти в машинка за мелене на месо и овкусете с подправки, зехтин и хималайска сол.Поднесете кюфтенцата със салата по избор.
     Приятен  апетит !








Няма коментари:

Публикуване на коментар